2011. január 19., szerda

Szerelem első látásra...

...és ez most igazi. Már a tavalyi év vége óta tart és még nem múlik, sőt az idő múlásával egyre jobban elmélyül. Külsőre sem mindennapi látvány, csodálatos fekete szín és ragyogó tekintet. Megérinteni is gyönyörűség. Mindent tud, amire csak szükségem lehet. De sajnos a kapcsolatunk egyenlőre plátói. Még csak egyszer találkoztunk személyesen, de meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt csak. Nem tudom mikor fog ez a szerelem beteljesedni, de nagyon remélem, hogy ez az év még tartoga ebből a szempontból is kellemes meglepetéseket számomra. Eddig nem tudatosan, inkább csak ösztönösen sikerült választanom partnert, most azonban tudom, hogy rá van szükésgem és már látom magam előtt azokat a csodálatos pillanatokat, melyeket együtt élünk át, kint a természetben mindentől és mindenkitől távol.


"A Nikon D7000 a gyártó elképzelései szerint nem a D90 utódmodellje, hanem egy új kategória. Persze lehet gondolkozni, hogy egyébként is elfogytak a számok és a D95 talán nem jelentett volna számszerűsítve akkora előrelépést, s talán ezért nevezi a gyártó új kategóriának a D7000-ét. A valóság azonban az, hogy teljesen mindegy milyen kategóriába soroljuk a D7000-et, D90 utódnak, vagy egy új középkategóriának, a lényeg egy: a D7000 tudásban bőven meghaladja a D90-et. Azt is mondhatnánk, hogy egy D300s bizonyos funkciókban egyszerűbb változata, D90 méretű vázba bújtatva. Persze ennyire azért nem egyszerű a helyzet.
Amikor egy fényképezőgép megjelenik, a tapasztalt fotósok első pillantásai már nem is a felbontásra, hanem a fókuszrendszerre, a keresőre, illetve a különleges szolgáltatásokra szorítkoznak. Ennek ellenére azért nekünk le kell írni, hogy a D7000-be vadonat új CMOS képérzékelő került, amely természetesen maradt DX formátumú, felbontása azonban 16,2 Mpixelre hízott.
A legtöbbünknek talán kevésbé lényeges adat után most nézzük a fókuszrendszert. Igen, nyugodtan fel lehet lélegezni, a D90-hez képest jóval komolyabb automata élességállítási rendszert kapott a D7000. A gépben mintegy 39 fókuszpont található, melyet – ha túl soknak érzünk – 11-re csökkenthetünk. A fókuszterületek között 9 keresztszenzoros található.
Szintén új a fénymérést végző szenzor. A korábbi 1005 pixeles helyett immár 2016 pixeles fénymérőt használ a gyártó, így precízebb mérést lehetővé téve.
A D7000-be a D3100-ban is megtalálható új Nikon képfeldolgozó processzor, az EXPEED 2 került.
Ezen kívül 100% lefedettségű keresővel, nagy érzékenység tartománnyal, FullHD videórögzítés lehetőségével, strapabíró zárszerkezettel, gyors sorozattal és dupla SDXC memóriakártya foglalattal büszkélkedhet az új Nikon fényképezőgép."
Pixinfo.com

1 megjegyzés: