2011. február 3., csütörtök

Szinkron...

Meg kell állapítanom, hogy ez az a dolog, ami hiányzik az életemből. Természetesen minden területen, de ezt nem részletezném, most inkább csak azt a részét, ami a fotózással kapcsolatos.
Eddig sok lehetőségem adódott különböző témák fotózására: nagyvadak, darvak, madarak...de kinlódtam, mert nem volt megfelelő objektívem és egyéb felszerelésem, amivel szuper képeket lehetett volna készíteni a rendelkezésemre álló alkalmakkor. Azután kaptam egy szuper jó objektívet, egy 150-500-as telét és a lehetőségeim megsokszorozódtak már ami a technikát illeti. De most meg, hely, esemény vagy fotóstárs nincs...
Ezért, itthon ülök a szobába többnyire, nézem az objektívet és elképzelem, hogy ha ez két évvel ezelőtt is a kezembe lett volna, milyen nagyszerű képeket lehetett volna készíteni.
De nem csak az objektív került azóta a birtokomba, ami segíthetne, hanem az állványomat is sikerült terepmintássá varázsolnom, az álca ruháim is gyarapodtak...szinte minden meg van, a lehetőségen kívűl.


Hát most mit tegyek?
Talán profilt kellene váltani és eladni az összes felszerelést, ami erre a célra jó és helyette berendezkedni mondjuk a makró fotózásra. Az egyedül is simán megy és akár egy zsebkendőnyi területen is csodás dolgokat lehet találni.

4 megjegyzés:

  1. ajjj, ne menj át makróba :-) türelem fotóstársat és alkalmat teremt :-)
    most a hideg miatt én is többnyire csak a szobában nézegetem a karácsonyra kapott obit és gépet, de eljön a mi időnk :-)

    VálaszTörlés
  2. Nem kell türelmetlenkedni, mindennek eljön az ideje, meglátod. Különben is van makróobid ha jól tudom, miért ne makrózhatnál ha eljön a tavasz...
    Ha esetleg ráuntál kicsit a fotózásra, akkor csináld azt amihez most kedved van, de a fotós cuccot ne add el.

    VálaszTörlés
  3. Az állandó kapkodás soha sem vezet jó döntéshez, ha tele vagy idővel akkor tanulj, tanulj tájékozódni, tanuld az állatok, madarak viselkedését. Mondtam már, az ember néha éveket vár bizonyos képekre, közel 10 éve szeretnék egy bőgő szarvast, talán majd jövőre, vagy azután...
    Ez egy ilyen szakma, hobbi. Bele kell törődni.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen mindenkinek a bíztatást. Nem vagyok én türelmetlen, de miért kell mindig várni:D
    Az a baj ezzel a fotózás dologgal, hogy vannak képek a fejembe és meg szeretném őket valósítani és ha lehet minél előbb. Természetesen próbálok tanulni is és minden egyéb dolgot, aminek köze van a fotózáshoz, de mégis csak az elkészült kép az igazi sikerélmény.

    VálaszTörlés