2011. március 17., csütörtök

Motor fesztivál...

2011 március 12.-én szombaton volt a 3 napos Motor Fesztivál egyik napja. A rendezvényre teljesen felkészületlenül érkeztem -semmi előtanulmányt nem folytattam - és ez volt a jó. Annyi impulzus ért, hogy egy hónapig is kitart. Fiatal koromban nagy rajongója voltam a motorozásnak és a már szinte elfelejtett Simson Swalbe volt az első áldozatom, amin magam is róttam a határ rögös útjait. Majd a jól bevált Riga is terítékre került az 50 cm3 Jawa és egy Puch, ami akkoriban különleges darabnak számított.


Majd, ahogyan fejlődött a technika, jött a klasszikus Simson - nagyon menő motornak számított - és a kihagyhatatlan 125 cm3 ETZ. Estem is nagyokat...de nem bántam.
Mostanra a benzingőz szeretete marad meg csak ebből - na persze, nem kell mindjárt rosszra gondolni a benzingőzzel kapcsolatban:)
Szóval a motorok és a triálos fiúk miatt, ott toporogtam egész nap a Expo "D" pavilonjában, na meg a szomszédosban is. De a külső területeken is volt látnivaló bőven. Szerencsére nagyon szép kellemes tavaszi napsütés volt, semmi nem rontotta el a fesztiválhangulatot. A triálmotorosok egy 51m hosszú pályán mutatták meg hajmeresztő tudásukat. Néhány kép az állva motorozás szakértőiről!

A két csúcsmotor: Ossa-k. Liptai Tibi a saját, Szita Viktor pedig Georg Ossa-ján feszít.


Lenner Tibi imája a triálosok Istenéhez! Szerencsére nem lett komoly sérülés ebből a mutatványból.

A triálosokon kívül, mint említettem voltak más látnivalók is. A pálya szomszédságában a Kecskeméti gokart suli tartott bemutatót.


Az egyik külső pályán a "MÓKUS", néven elhíresült motoros, sokkolta és szórakoztatta a nézőket, hajmeresztő és vicces show-jával. Mókussal kapcsolatban az volt az érzésem, hogy testrésze a motor nem pedig egy eszköz, amit használ.






Erre szokták azt mondani, hogy az őrültet és a zsenit csak egy hajszáll válsztja el egymástól...vagy még annyi sem? :-)


A másik pavilon főszereplői is a motorok voltak: itt old timerektől a legmodernebb Ducati modellekig minden látható volt. A túramotorok csodálatos festése, a speedek elágáns vonalai csodálatosan mutattak. A motoros élet már valahogy teljesen összeolvadt a tetoválásokkal. Természetesen, aki akart, itt is varrathatott magára egy két figurát, ugyanis ebben az épületben volt a tetováló verseny is.


A romantikus vörösrózsa egy kicsit más körítéssel...

Az egyik standon Talmácsi Gábor - a MotoGP 2007-es világbajnoka, 125cm3 kategóriában, dedikált és tűrte hősiesen a fotósok vakuit.


A Rally rádió egész nap adásban volt. Tudósítottak az éppen zajló eseményekről vagy riportot készítettek a motoros utánpótlással:

Néhány arc a rendezvényről csak a hangulat kedvéért!


A matrica szövege is beszédes: " A jókislányok a mennyországba jutnak, a rosszak meg mindenhova."



Majd a négykerekűek következtek:
Quadok, túra és terepkocsik...



Azt hiszem a szép tavaszias idő, a látvány, a csapolt sőr és a benzingőz mindenkinek szebbé tette a napját!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése